INSTITUTUL MONROE, AZI

Institutul Monroe este o organizatie non-profit cu sediul in localitatea Faber, Virginia, care a fost infiintata de catre pionerul si vizionarul cercetarii constiintei, Robert Allan Monroe. Viziunea Institutului este”sa contribuie la trezirea globala a Umanitatii”.

Misiunea Institutului este „explorarea si dezvoltarea Constiintei Umane prin stari de constiinta extinsa, ca mijloc de obtinere a libertatii personale, introspectie si fericire”.

Institutul este organizat pe trei paliere:

  • Palierul logistic, care le sustine pe toate celelalte.
  • Palierul educational
  • Palierul de cercetare stiintifica.

Institutul a dezvoltat doua tehnici audio, Hemi-Sync® si SAM®, care si-au dovedit utilitatea in mai mult de 40 de ani de utilizare in cadrul programelor sale educationale, dar si in nenumarate institutii medicale, de cercetare si invatamant. Azi se apreciaza ca numarul de persoane de pe intreg globul care au folosit si/sau folosesc tehnicile Institutului Monroe depaseste mai multe sute de mii, daca nu milioane.

Au fost dezvoltate programe educative rezidentiale sau off-campus cu o durata de 1, 2 sau 5 zile/6 nopti care acopera un larg palier de teme, precum si programe on-line de diferite durate. Aceste programe sunt conduse de un numar de 37 de traineri rezidentiali din 14 tari si un numar de 91 traineri Outreach din 30 de tari. Intre tarile unde activeaza Institutul Monroe se afla, din anul 2008, si Romania.

Activitatea stiintifica a Institutului se desfasoara pe trei directii. O prima directie este o cercetare cantitativa, in care se urmareste efectul utilizarii tehnicii Monroe in diverse domenii de activitate, cum ar fi performantele obtinute in invatamant, reducerea dozelor de medicamente, etc. O a doua directie de cercetare are ca obiect efectele subiective, in care se urmaresc motivatiile celor care acced la programele Institutului, schimbarile, la nivel subtil, ale participantilor la programe, in perioda post absolvire ale acestora, schimbarile de atitudine ale absolventilor fata de cei din jur, schimbarile celor din jurul celor care practica tehnica Monroe, etc. In sfarsit, se abordeaza teme de cercetare cu un caracter combinat al celor doua.

Activitatea stiintifica a Institutului este realizata de Divizia de Cercetare(The Professional Division), care are in componenta medici de diverse specialitati, ingineri, psihologi, fizicieni, traineri, adica de un corp de cercetatori inalt calificati care prin activitatea lor contribuie la perfectionarea programelor oferite de Institut, precum si la largirea domeniilor de aplicatie a tehnicilor dezvoltate de Institut.

In prezent, Institutul Monroe este condus de doamna Nancy McMoneagle, presedinte si director general, fiica lui Nancy Penn, mult iubita sotie a lui Robert Allan Monroe.

Pentru mai multe informatii accesati http://monroeinstitute.org