Intrebari Frecvente

Programele Institutului Monroe sunt deschise tuturor persoanelor, indiferent de religie, de etnie, de rasă, de convingeri politice sau de alta natura, de vârstă, de sex, de grad de calificare profesionala. Singura cerinţă este să doreşti să afli prin experienţă directă dacă eşti mai mult decât corpul tău fizic.

Durata exerciţiilor este de 30 -60 de minute.

Se recomanda o ţinută lejera si o poziţie comoda, oricare ar fi aceasta. De asemenea, mediul în care se ascultă trebuie să fie pe cât posibil izolat de stimuli externi, de zgomote, de activitatea din casă, iar iluminarea încăperii redusă. Nivelul de sunet la cască trebuie sa fie redus, dar perfect perceptibil, fiindca mai tare nu însemnează mai bine, ci dimpotrivă.

Da. Unii medici şi persoane au relatat că semnalele audio sunt transmise efectiv la urechea cu defect de auz prin oase la canalul auditiv.

In timpul exercitiilor aveti nevoie de casti stereo avand fişa de 3,5 mm, avand fir de cel puţin 1,5 m lungime, dacă se poate prevazut cu reglaj manual al volumului, impedanţa(rezistenţa) de 32 ohmi, cu frecvenţe transmise intre 20 şi 20.00 Hz. Pentru a asigura o izolare fonică bună, aceste caşti ar trebui să îmbrace cat mai bine urechile. De asemenea, ar trebui sa aduceţi cu dvs. o păturică fiindcă in timpul relaxarilor profunde temperatura corpulu scade uşor.

Preţul participării include partea de logistica (materiale documentare, pixuri, materialele audio originale TMI, sistemul de transmisie audio, saltele gonflabile şi altele). Preţul participării nu include mesele de prânz în cele două zile de activitate.

Nu. Numarul parametrilor de care depinde o experienţă-înafara-corpului este foarte mare şi variază de la persoană la persoană. Scopul Atelierului Excursie este, înainte de orice, de a vă învăţa metodele de relaxare şi potenţare a propriilor voastre capacităţi. Asta nu însemnează că nu este posibil să reuşiţi o experienţă-înafara-corpului, dar asemenea cazuri sunt relativ rare. Atelierul Excursie este doar primul pas în tehnica de extindere a conştiinţei.

Nu, Institutul Monroe România nu ofera asemenea program. La Institutul Monroe din Faber, Virginia, U.S.A., exista un asemenea program rezidenţial de 5zile/6nopţi intitulat „Ieşiri înafara corpului intensiv”.

Nu exista date convingătoare, directe, că ar exista o relaţie de cauzalitate intre aceste premise şi trăirile participanţilor la exerciţiile Hemi-Sync®. Moderaţia în tote este totuşi recomandata.

Alcoolul este un depresiv şi tinde sa inhibe experienţele conştiente. Referitor la droguri, exista unele date conform cărora halucinogenele pot provoca ieşiri-înafara-corpului necontrolate, dar nu au fost efectuate studii referitoare la influenţele altor tipuri de droguri. De aceea se recomanda evitarea acestor „stimulente” înainte şi în timpul exerciţiilor Atelierului Excursiei sau a altor programe ale TMI.

Nu numai zborul ci şi căderea în gol pot fi interpretări raţionale ale unor experienţe-înafara-corpului, cele de zbor de desprindere de corpul fizic, cele de cădere în gol de reîntoarcere în corpul fizic. Daca vă aminţi cu lux de amanunte un vis, şi acesta ar putea fi interpretarea raţională a unei experienţe-înafara-corpului.

Pentru a achiziţiona materiale audio Hemi-Sync®, accesaţi site-ul Institutului Monroe www.monroeinstitute.org , iar acolo intraţi in pagina „Produse”, sau accesaţi site-ul Institutului Monroe România www.hemi-sync.ro şi acolo accesaţi pagina „Produse Hemi-Sync®”.  Aceste site-uri conţin şi informaţiile necesare la categoriile de materiale audio, cat şi referitoare la modul de cumpărare.

Doar câteva asemenea materiale sunt editate în limba română. Restul sunt în limba engleză.

Doar câteva exerciţii, destinate vindecarii de dependenţa de droguri sau alcool,  conţin mesaje subliminale. Aceste exerciţii precizeaza expres utilizarea unor asemenea mesaje iar cei ce le folosesc acceptă liber utilizarea lor. Celelalte exerciţii nu conţin mesaje subliminale şi nu încalcă liberul vostru arbitru.

Da, fără rezerve dacă nu conţin ghidare verbală. Este dovedită acţiunea calmantă a unor asemenea materiale Hemi-Sync® pentru copii agitaţi sau cu somn perturbat. Utilizatrea materialelor Hemi-Sync cu ghidare verbală la copii trebuie facută cu prudenţă, ţinând cont de nivelul lor de înţelegere.

În acest caz se recomanda folosirea unui echipament stereo echipat cu difuzoare, aşezate în încăperea în care doarme copilul în aşa fel încât patul acestuia să fie pe cât posibil la jumătatea distanţei dintre difuzoare. De asemenea, nivelul de sunet trebuie sa fie redus la limita audibilităţii.