Videoclipuri, Filme și documentare spirituale

La data de 07.03.2019 Prof. Petru Visarion Stetiu a acordat un interviu  in cadrul emisiunii  RETETA COMPENSATA a postului de televiziune TELE EUROPA NOVA din Timisoara, care a fost transmis in direct. Ulterior interviul a fost postat pe YouTube si poate fi accesat aici

 

Vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h:45 min

Producţie: Brazilia

Prezentare: Francisco Cândido (Chico) Xavier a fost cel mai respectat medium din Brazilia, o poziţie de mare autoritate morală într-o ţară unde circa 32 de milioane de persoane au convingeri spiritiste. A publicat 450 de cărţi, al căror autor nu s-a recunoscut niciodată a fi, spunând că el doar a reprodus ceea ce îi dictau spiritele. Şi-a cedat toate drepturile de autor, începând cu prima sa carte.

În anul 1944 a apărut romanul “Nosso Lar“, cel mai vândut volum al său. Este primul dintr-o lungă serie concepută de spiritul Andre Luiz. Romanul relatează despre primii ani trăiţi de spiritul dezîncarnat al medicului Andre Luiz într-o “colonie spirituală”, un fel de oraş unde se strâng spiritele între încarnările succesive, cu scopul de a-şi continua lecţiile despre viaţă.

Autorul se prezintă ca un cercetător al lumii spirituale, traducând percepţiile sale într-o formă didactică, mai uşor de înţeles de oameni. Descrie în detaliu minunata colonie de ajutor spiritual Nosso Lar (Căminul Nostru), creată după concepţiile Spiritelor Superioare, în vederea acordării unei asistenţe permanente oamenilor şi spiritelor dezîncarnate.

Poate mai puţin înţeleasă în film este zona inferioară numită Umbral, pe care o vom explica prin cuvintele din carte: “Umbral este o zonă destinată pentru epuizarea energiei reziduurilor mentale. Sunt multe suflete ezitante şi ignorante, nu destul de pervertite pentru a fi trimise în colonii de corecţie mai cumplite, dar nici destul de nobile ca să fie conduse către planurile elevate.” Umbral poate fi înţeles şi ca starea psihică în care spiritele nu reuşesc să se debaraseze de propriile proiecţii mentale nefaste sau idei fixe.

“Nosso Lar” este un film ce ne prezintă în mod accesibil şi simbolic o realitate suprafizică, pe care, posibil, o vom întâlni după moarte. Este una dintre puţinele pelicule ce descriu întâmplările unui suflet plecat în lumea de apoi, strădaniile sale de a se purifica de gunoiul mental acumulat în viaţa de om, munca sa continuă de a deveni folositor Universului. Filmul ne prezintă, simplu şi clar, fundamentele mesajului spiritual şi ne aduce în inimi optimism şi speranţă. Merită a fi revăzut de mai multe ori! (Răzvan Petre)

 

OBS: Reprodus cu permisiunea lui Razvan A. Petre de pe site-ul www.spiritus.ro

Vizionare online cu subtitrare în limba română. Durată: 1h:53 min. Producţie: SUA

Dupa ce moare, Chris se regaseste in Paradis, un loc atat de frumos incat nici nu l-ar fi putut visa. Totusi, ii lipseste sotia sa, ramasa pe Pamant. O vede si incearca sa comunice cu ea, dar pana la urma ea se sinucide si merge in Iad. Chris risca totul in incercarea de a o aduce alaturi de el in Rai. Este un film frumos, emotionant, spiritual.

Obs: Reprodus cu permisiunea lui Razvan A. Petre de pe site-ul www.spiritus.ro

Vizionare online cu subtitrare în limba română

Durată: 1h:45 min

Producţie: Brazilia

Documentarul aminteşte cazurile de hipnoză regresivă condusă până în stadiile conştiinţei dinainte de naştere, dintre vieţi şi după ultima moarte. Vorbeşte despre reîncarnare, lumea spiritelor, natura sufletului uman. Marile personalităţi ştiinţifice şi spirituale invitate să îşi susţină opiniile susţin unanim că existenţa noastră nu este limitată de trupul cel muritor.

OBS: Reprodus cu permisiunea lui Razvan A. Petre de pe site-ul www.spiritus.ro

Vizionare online cu subtitrare în limba română. Durata: 8 minute. Productie SUA.

Neale Donald Walsch ne explică în doar câteva vorbe înţelepte ce important este să nu ne fie frică. De nimic. Antidotul fricii este în noi, nu în exterior.

OBS: Reprodus cu permisiunea lui Razvan A. Petre de pe site-ul www.spiritus.ro