• Designation: Trainer Outreach MI
  • Company: EMISINC

Dr. Petru Visarion Ștețiu

Petru este profesor universitar pensionar, doctor in fizica. El este casatorit, familia sa are patru fiice și patru nepoti. Este terapeut Prananadi , metoda tibetana de vindecare energetica. In trecut a practicat de asemenea metoda de relaxare Traning-Autogen si metoda de vindecare  Calatoria lui Brandon Bays.

In copilarie si mai apoi a avut trei experiente neobisnuite psi, care l-au convins ca realitatea este mult mai complexa decat pot percepe simturile noastre sau prelungirile lor. Aceasta viziune i-a fost confirmata cand, intre 2003 si 2004 el a citit cartile lui Bob Monroe Calatorii Inafara Corpului (CIC), Calatorii Indepartate si Calatoria Suprema. El a inteles ca experientele sale psi au fost iesiri spontane inafara corpului. Aceste carti i-au schimbat intreaga sa viziune asupra lumilor, intreaga sa viata.

Mai presus de orice, el a inteles importanta studiilor lui Bob pentru omenire, si necesitatea continuării studiilor sale. Ca un prim ṭel in aceasta direcție, el a făcut exerciții pentru a realiza calatorii-inafara-corpului, mai intai cu metoda descrisa de Bob in cartea sa CIC , apoi folosind benzi audio Hemi-Sync® .

In anul 2005 Petru a decis sa isi asume si un al doilea ṭel, sa coopereze cu Andrea Berger, pe care a cunoscut-o prin e-mail prin intermediul unor prieteni comuni, pentru promovarea in randul populatiei din Romania a realizarii lui Bob Monroe, a Institutului Monroe si a tehnicii Hemi-Sync ® .

Mai intai, ajutat de Andrea, a imprumutat cartile lui Bob prietenilor si cunoscutilor sai din Cluj-Napoca, intr-o incercare de a strange un grup de persoane interesate de exercitii Hemi-Sync. Din cauza barierei lingvistice, aceasta incercare nu a reusit, iar Petru a decis in 2006 sa traduca in limba romana prima carte a lui Bob, sarcina indeplinita impreuna cu Irina Cupe la sfarsitul primaverii anului 2007. Versiunea in limba romana a cartii Calatorii Inafara Corpului a fost publicata la sfarsitul anului 2007. Aparitia acestei carti, impreuna cu cateva prelegeri publice ale lui Petru tinute la Cluj-Napoca, au condus la 5 iunie 2008 la primele sesiuni de exercitii Hemi-Sync in grup tinute vreodata in Romania, in fapt la infiintarea Capitolului TMI Cluj. Ca urmare, in anul 2009, Petru si Andrea au organizat la Cluj-Napoca primul Excursion Workshop® (Atelier de lucru Excursie ) din Romania, al carui facilitator a fost Andrea Berger, jumatate din participanti fiind membri ai Capitolului TMI Cluj. Printre participanti sa aflat si Ritta Nicoara, care a devenit in anul urmator TMI Outreach Trainer si mai apoi Of-Campus Residential Trainer , contribuind cu activitatea sa sustinuta la promovarea TMI in Romania.  Atelierul de lucru Excursie fiind un mare success, in 2010 s-a organizat in Romania primul program residential Gateway Voyage® (Portalul Calatoriilor), facilitatori fiind Carol Sabick de la Herran si Andrea Berger. A fost un alt mare succes, care a condus in 2011 la organizarea in Romania a primului program Lifeline® (Linia Vietii),  si el extrem de reusit, facilitator fiind Andrea Berger. Exercitiile si textele inmanate participantilor pentru aceste trei programe au fost traduse in limba romana de catre Petru si Andrea. Aceste programe precum și alte programe Of-Campus (adică inafara Institutului Monroe) au fost și continuă să fie oferite în limba română de către diferiți Facilitatori Rezidentiali sau Outreach.

Activitatea lui Petru de a promova in Romania rezultatele lui Bob Monroe, Institutul Monroe si tehnica Hemi-Sync continua ca Lider Certificat la Capitolului TMI Cluj, in care, in cei 11 ani de activitate de pana acum, peste 300 de persoane au fost indrumate cu ajutorul tehnicilor Hemi-Sync® si SAM ™ cum sa-si acceseze la dorinta diferite stari ale constiintei. In 2018, Petru a devenit Outreach Trainer sub indrumarea lui Andrea Berger si a lui Stefano Roverso, ajutand participantii la programe de tip Workshop Excursie sa cunoasca prin experienta directa cat de mult mai mult decat corpul lor fizic sunt ei, cum sa-si foloseasca mai bine potentialul corpului lor, cum sa-si vindece afectiuni fizice si emotionale, devenind astfel mai liberi si avand o viata mai buna.

Datele de contact se gasesc AICI  precum și pe site-ul  https://www.monroeinstitute.org/node/4040